Joi, 6 decembrie, vor avea loc festivitatea de premiere si vernisajul expozitiei de fotografie a concursului Fotomaraton18

Festivitatea de premiere si vernisajul expozitiei de fotografie a concursului Fotomaraton18 vor avea loc joi 6 decembrie la ora 17.30 la Institutul francez in sala Benjamain Fondane si in spatiul expozitional.

Va invitam sa sarbatorim astfel incheierea celei de-a 14- a editii iesene a maratonului de fotografie.

Vii multumirii membrilor juriului Mihai Moiceanu (preşedintele juriului), Felix Aftene (preşedintele UAP Iaşi), Adrian Cuba, Relu Tabără şi fotograful francez Thierry Girard, intregului lot de fotomaratonisti, sponsorilor si fiecarui promotor al acestei fotocompetitii !

Pe 30 septembrie 2018 încep înscrierile pentru FOTOMARATON’18

A 14-a ediție a concursului de fotografie FOTOMARATON de la Iași va avea loc sâmbătă, 13 octombrie 2018. Inscrierile se desfășoară de duminică 30 septembrie până vineri 12 octombrie la ora 18,00 şi se fac prin intermediul site-ului : fotomaraton.institutfrancais.ro, rubrica Inscrieri.

Afis Fotomaraton'18

Institutul Francez din Iaşi împreună cu partenerii săi vă invită să participați în această cursă foto dedicată atât pasionaților cât și profesioniștilor fotografiei. Descoperiți trasee noi prin Iași și reinvestiți-le din alte unghiuri pe cele cunoscute! Jucați-vă cu lumina, umbrele, viața urbană, insolitul clipei.

FOTOMARATON’18 este deschis către două categorii de participanţi: fotomaratoniștii cu vârsta peste 14 ani și copii cu vârsta sub 14 ani.
Pe durata a patru ore, participanţii la maratonul foto vor imortaliza momente surprinzătoare ale oraşului, cât mai expresive și potrivite cu temele din concursul foto de anul acesta.

FOTOMARATON are o continuitate de 14 ani în palmaresul Institutului Francez și rămâne unicul concurs foto care comentează anual, prin imagini grăitoare, evoluția cotidiană a orașului Iași.

Premiile si expoziția celor mai bune fotografii din FOTOMARATON’17

Vineri, 15 decembrie incepând cu  ora 18.00, se deschide în spaţiul expoziţional al Institutului Francez din Iași  expoziţia celor mai bune fotografii din  concursul FOTOMARATON17, iar galeria „Benjamin Fondane” va gazdui festivitatea de premiere a concursului.

Juriul celei de-a 13-a ediții a concursului foto a fost prezidat de Mihai Moiceanu și a reunit fotografi și artiști plastici din România și din Franța : Felix Aftene, Mihai Cantea, Adrian Cuba, Violeta Radu și fotograful francez Thierry Girard.

Incheierea înscrierilor la Fotomaraton’17

S-au încheiat înscrierile la concursul  FOTOMARATON’17 !!!

Sîmbătă 28 octombrie, prezentarea la START-ul cursei foto începe la ora 8,30.

Concursul se deschide la ora 10.00 !!!

Veniți cu actul de identitatea valabil, echipamentul foto personal și confirmarea de participare  cu numaru de concurs primită în mesajul electronic.

Lumină bună !!!

Regulamentului concursului, care poate fi citit AICI.

Afișul Fotomaraton'17
Afișul Fotomaraton’17

Premiile Fotomaraton’17

Premierea Fotomaraton’15, categoria Adulți

Partenerii FOTOMARATON’17 și Instititutul Francez Iași oferă câștigătorilor celei de-a 13-a ediții a maratonului de fotografie premii în echipamente foto și de documentare fotografica după cum urmează:

  • 3 binocluri Nikon
  • 10 licențe Bitdefender 2017-2018
  • 10 albume de artă fotografică publicate de editura Noi Media Print
  • 10 monografii de documentare foto realizate de Mihai Moiceanu
  • 1 curs de  inițiere în fotografie pentru copii oferit de Pro Image Kids
  • 2 cursuri de învățare a limbii franceze (modul de 52 de ore)
  • 10 abonamente pentru 12 luni la mediateca Institutului Francez din Iași
Premierea la Fotomaraton’15, categoria Copii

Site-ul FOTOMARATON se lanseaza pe data de 13 octombrie 2017!

Alexandru POHAȚĂ /2016/04 Grafitti

Pe data de 13 octombrie 2017, vom lansa noul site FOTOMARATON’17, care va permite și înscrierea online a participanților la concursul de fotografie.

O inițiativă a Institutului Francez din Iasi, concursul de fotografie FOTOMARATON se află la a XIII-a ediție, având ca scop promovarea orașului Iași, odată cu identificarea și promovarea artiștilor fotografi care realizează imagini cu impact comunicațional.

Aflați mai multe informații despre ediția curentă sau despre edițiile precedente ale FOTOMARATON.